Отворен конкурс за размену студената и професора са Универзитетом у Поатјеу, Француска у оквиру Erasmus+ KA1

Универзитет у Београду је 5.априла 2016. отворио конкурс за стипендије за размену студената и професора са Универзитетом у Поатјеу, Француска (http://www.univ-poitiers.fr/) у оквиру Erasmus+ KA1 програма.

Неопходно је да Универзитет у Београду до краја априла 2016. године достави Универзитету у Поатјеу списак студената професора које Универзитет у Београду номинује за размену током зимског семестра школске 2016/2017 године. Из тог разлога, конкурс за пријаву студената и професора ће бити отворен од 5. до 19. априла 2016. године до 23:59 часова.

Заинтересовани студенти и професори се у наведеном року могу званично пријавити за мобилност преко онлине платформе Универзитета у Београду
http://mobion.bg.ac.rs/ .

Више детаља о Мобион платформи може се наћи на линку .

Скрећемо пажњу заинтересованим кандидатима са Математичког факултета да Универзитет у Поатјеу нуди размену студената у области „Natural sciences, mathematics and statistics“ на докторским студијама (у трајању од 6 месеци) и мастер студијама (у трајању од 5 месеци), као и размену наставника у истој области.

Селекција кандитата са Математичког факултета ће бити извршена у периоду од 19. до 26. на основу њихових пријава, које ће бити доступне на Мобион платформи. Критеријуми селеције за студенте могу се наћи на страни .

Преглед важних датума конкурса:

  • Почетак пријаве за стипендију: 5. април 2016, 17:00
  • Крај пријаве за стипендију: 19. април 2016, 23:59
  • Предаја ранг листе ректорату од стране факултета који имају више пријављених кандидата: 26. април 2016, 12:00
  • Предаја ранг листе партнерској институцији: 29. април 2016, 16:00

Више информација о конкурсу можете пронаћи на следећем линку . Кандидати са Математичког факултета могу се обратити Драгани Илић (dilic@matf.bg.ac.rs) и Зорици Станимировић (zoricast@matf.bg.ac.rs) за помоћ око пријаве и додатне информације.

Контакт особа на Универзитету у Београду за овај конкурс је Марта Барбарић из Сектора за међууниверзитетску и међународну сарадњу,
емаил: marta.barbaric@rect.bg.ac.rs, контакт телефон: 011/3207-489.