Научно-технолошки парк Београд вас позива на предавање:

Сарадња науке и привреде: Од академске изврсности до индустријске применљивости кроз трансфер технологије

22. април, 10ч
НТП Београд, Вељка Дугошевића 54

Предавање има за циљ да пренесе знања и директна искуства у области управљања интелектуалном својином (IP) у истраживачким пројектима и заједничким пројектима са привредом. Своје искуство пренеће следеће говорнице:

  • Љиљана Кундаковић, водећи сарадник за научно-техничку сарадњу на Институту за биолошка истраживања „Синиша Станковић“, и
  • Наташа Екерт, глобални руководилац сарадње са универзитетима у Siemens AG.

Пријаве су обавезне на ЛИНКУ до петка 19. априла у 15ч. Агенда се налази у прилогу.

Љиљана Кундаковић ће говорити о основним пинципима управљања заштитом интелектуалне својине у истраживачким пројектима, о импликацијама заједничког власништва над IP, трансферу и лиценцирању резултата пројекта. Посебно ће бити речи о специфичним захтевима програма Horizon Europe и Фонда за науку (ИПР одредбе, експлоатација и ширење уговора о гранту и конзорцијуму).

У другом делу гошћа из Siemens-а, Наташа Екерт, ће истаћи важне аспекте у сарадњи науке и привреде из угла велике корпорације – основне принципе сарадње са факултетима, универзитетима и научницима, са посебним фокусом на уговоре, спонзорисана и сарадничка истраживања.

Ово предавање Научно-технолошки парк Београд организује у сарадњи са Швајцарским институтом за интелектуалну својину, у оквиру активности на пројекту „Технопарк Србија 2 – Подстицање извоза кроз развој технолошких паркова“, уз подршку Владе Швајцарске.