Већ шесту годину заредом софтверска компанија Меркле организује такмичење под називом ’’Merkle Female Hackathon 2022’’, са циљем да приближи IT индустрију младим девојкама и омогући им прилику да покажу своја умећа у програмирању. Заинтересоване студенткиње, индивидуално или у тиму, могу се бесплатно пријавити, а за такмичење им је потребан само лаптоп. Хакатон је отворен за студенткиње свих година које се проналазе у програмском и софтверском инжењерству, без обзира на претходно искуство и ниво знања. На такмичење се могу пријавити у тиму или појединачно.

Meet up уживо је предвиђен за 15. децембар у 18.00 часова, а Хакатон се одржава 17. децембра са почетком у 8.30, у Меркле просторијама, Булевар краља Александра 28.

Све информације о такмичењу и формулар за пријаву доступни су на:
https://merkleinc.ch/en/topics-trends/event/2022/join-us-merkle-female-hackathon-2022#apply

Меркле је full-service софтверска компанија настала спајањем агенција Namics и Isobar Švajcarska – две водеће агенције које пружају комплетну дигиталну услугу. Запошљавају тимове за Java, .NET и Frontend технологије, Salesforce тимове као и тимове за дизајн (UI/UX) и QА. Са великим бројем дигиталних ентузијаста, баве се стратегијом дигиталне трансформације, MarTech платформама и креативним идејама.

IT је већ више од четири деценије једна од најбрже растућих индустрија захваљујући младим талентима као што си ти.