Отворен четврти позив за размену у оквиру програма EUROWEB плус

EUROWEB PLUS  је међународни пројекат академске мобилности у коме учествује девет универзитета из Европске уније и девет универзитета са простора Западног Балкана.

Фокус пројекта је на следећим тематским областима: електротехника, математика, рачунарство информатика, машинство и финансије.

Управо је отворен четврти позив за доделу стипендија за мобилност студената, наставног и ненаставног особља у оквиру EUROWEB плус пројекта. Рок за пријаву је 20. јануар 2017. године, а резултати конкурса биће познати током марта 2017.

Заинтересовани студенти, професори и административно особље са факултета Универзитета у Београду могу се пријавити за боравак искључиво на неком од партнерских универзитета из Европске уније и то у областима и за програме које су универзитети-партнери понудили у оквиру текућег позива EUROWEB плус пројекта:

  1. Malardalen University, Шведска
  2. Universita degli Studi dell’Aquila, Италија
  3. VU University Amsterdam, Холандија
  4. Universität Paderborn, Немачка
  5. Åbo Akademi University, Финска
  6. Sofia University St. Kliment Ohridski, Бугарска
  7. University of Osijek, Хрватска
  8. Universitat de les Illes Balears, Шпанија
  9. Politehnica University, Bucharest, Румунија

У оквиру четвртог EUROWEB плус позива, приоритет је размена студената и то првенствено на основним и мастер студијама. За универзитете са Западног Балкана укупно је предвиђена 21 мобилност за студенте основних студија и 21 мобилност за студенте мастер студија. Предвиђена дужина мобилности је 6 до 10 месеци. Почетак мобилности је јесен 2017. године, или пролеће 2018. године. Мали број мобилности је предвиђен за студенте докторских и постдокторске студије.

Пријављивање се искључиво врши коришћењем електронског система: http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/application/applicant/

Више информација и списак неопходних докумената за пријаву може се наћи
ОВДЕ.

Детаљно упутство за процедуру пријављивања је: http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/download/MobileMe-ManualForApplicants.pdf 

Презентације ЕУ партнерских универзитета и контакт особе задужене за EUROWEB PLUS пројекат на партнерским универзитетима могу се наћи на: http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/index.php?choice=partners

Контакт на Универзитету у Београду:
Јована Илић
Сектор за међународну сарадњу
тел: 011/3207-452, факс: 011/3281-149
jovana.ilic@rect.bg.ac.rs