Месечне архиве: јул 2020

ESENSA d.o.o. тражи два DB администратора

ESENSA d.o.o. Друштво за производњу и промет фармацеутских производа расписује конкурс за радно место: DB ADMINISTRATOR, 2 извршиоца (место рада Београд).

Тражимо кандидата: Са завршне године основних студија, или са мастер студија, познавање релационих база података, T-SQL (писање упита, процедура, view-ова), разумевање рада SSRS, средњи ниво знања MS office пакета, пре свега Excel-a, искуство у бар једном програмском језику, логичко-аналитчко размишљање.

Опис задужења: администрирање sql сервера и апликација, аутоматизација процеса кроз прављење извештаја по захтеву корисника, прављење адхок извештаја и обрада података, моделирање база, подршка корисницима. Персоналне карактеристике: комуникативност и тимски рад, одговорност, систематичност и прецизност, енергичност и ефикасност, посвећеност и спремност на додатно залагање.

Нудимо: Рад у позитивном, динамичном и стимулативном окружењу, стручну обуку и могућност да искажете своје професионалне способности. Ако испуњавате наведене услове, молимо Вас да ваш CV пошаљете на andrea.puzic@esensa.rs до 01.09.2020. године, са назнаком за коју позицију конкуришете.

Јава Спејс окупља студенте и почетнике из области Јава технологија и IT-ја

Први Јава Спејс митап се одржава 28.7.2020. са почетком у 18:30ч. Присуство је бесплатно и отворено.

Више информација и пријава налазе се на овом линку.

Live stream догађаја можете пратити преко Heapspace Youtube  и Facebook канала.

Причаћемо о искуствима са првог посла, као и о пројектним обрасцима и њиховој примени. Наши гости су Катарина Јеринић из компаније Zuhlke и Жељко Недељковић из компаније Hooloovoo.

Студентски семинар, 17. јул 2020.

Наредни састанак Семинара биће одржан онлајн, преко ZOOM платформе, у петак 17. јула 2020. са почетком у 12 часова.

Предавач: Јелена Илић, Математички факултет, Универзитет у Београду

Наслов предавања: КРУЖНИ ПРАМЕНОВИ У ИНВЕРЗИВНОЈ ГЕОМЕТРИЈИ

Апстракт: Кружни праменови суделују као главне карике у бројним конструкцијама које се заснивају на идејама инверзивне геометрије. На овом предавању ћемо приказати конструкцију инверзивног круга (енгл. mid-circle) двају кругова хиперболичког кружног прамена. Посебну пажњу ћемо посветити њиховој примени. Показаћемо да постоји инверзија којом се четири произвољне тачке пресликавају у темена паралелограма.

Детаљи приступа ZOOM састанку:

Topic: Студентски семинар МИ САНУ
Time: Jul 17, 2020 12:00 Belgrade, Bratislava, Ljubljana
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/78971993432?pwd=MWp5ZkxIemNiQStPd2ZLV0ZsVk9lUT09
Meeting ID: 789 7199 3432
Passcode: XxL6tb

Грађевински факултет Свеучилишта у Ријеци – конкурс за докторанта

Грађевински факултет Свеучилишта у Ријеци расписао је натјечај за докторанта са завршеним студијем из подручја технике, математике или физике и идеално с експертизом из подручја рачунске механике за рад на пројекту Хрватске закладе за знаност. Кандидати с добрим знањем из парцијалних диференцијалних једнаџби математичке физике су посебно добродошли. Текст натјечаја може се пронаћи на веб страници Факултета (радно мјесто бр. 3),

као и на Euraxess порталу.

EDIT 2020

Интересују те data science и машинско учење? На #EDITworld20 у Београду, имаћеш прилику да изградиш модел машинског учења који може да препозна фалсификоване потписе. Уз добар тимски рад, онлине радно окружење и занимљив пројекат, #EDITworld20 је сјајна прилика да стекнеш искуство у IT-ију и да побољшаш свој CV овог лета! Буди део приче која траје 24 године и пријави се на:
https://www.edit.world/sr/application/apply-for-serbia-2020/.

Број полазника је ограничен, зато пожури и попуни индивидуалну или тимску пријаву за #EDITd20 што пре! Пријаве трају до 29. јула. За сва питања и додатне информације, контактирај нас на: edit.rs@comtrade.com.

Датум одржавања: 10–17.08.2020.

Тема: Deep Neural Network in Fraud Detection
Технологије: Python, CNN, Plotly Dash, Cloud
Развојно окружење: PyCharm/Jupyter Notebooks, Visual Studio Code, Azure

Студентски семинар, 13. јул 2020.

Наредни састанак Семинара биће одржан онлајн, преко ZOOM платформе, у понедељак 13. јула 2020. са почетком у 13 часова.

Предавач: Aung Zou Minta, Универзитет у Мандалеју, Мјанмар

Наслов предавања: DYNAMICS OF HOLLING-TYPE II PREY–PREDATOR SYSTEM WITH A PROTECTION ZONE FOR PREY

Апстракт: In this paper, a diffusive predator–prey model with Holling type II (Michaelis–Menten) functional response and a protection zone for prey is investigated. Dynamics and steady state solutions of the system are analyzed. We give the a priori estimates and obtain the nonexistence of nonconstant positive solution as the diffusion coefficients are large enough. Moreover, we demonstrate the existence and stability of nonconstant steady state solutions branching from constant semi-trivial solution by using bifurcation theory.

Напомена: Аунг Зоу Минт је недавно одбранио докторат на Универзитету у Харбину у Кини и био је први представник Мјанмара (Бурма) на Хајделберг Лауреат Форуму 2019. Ово је свакако и прво предвање неког научника из Мјанмара међу математичарима у Србији.

Детаљи приступа ZOOM састанку:

Topic: Студентски семинар МИ САНУ
Time: Jul 13, 2020 13:00 Belgrade, Bratislava, Ljubljana
Join Zoom Meeting
https://us04web.zoom.us/j/78563759571?pwd=RmUxcHR6bDhmV1FpbkxBdUVLQVFHdz09
Meeting ID: 785 6375 9571
Password: 1DuQaL

РТ-РК Летња школа 2020

rt-rk-big

Поздрав драги студенти и студенткиње,

РТ-РК и ове године организује летњу школу која ће се реализовати у периоду од 03. до 14. августа 2020. у трајању од 3 сата дневно. Позивамо све који су спремни да летњу паузу искористе за стицање нових знања и практичног искуства, да се прикључе и друже са нама на летњој школи: Improvements of Modern C++.

У наставку можете погледати теме које ће бити покривене у оквиру школе:
* Једноставнија проширења језика попут – auto, range-based for loops, constexpr, noexcept и сл.
* Мове семантика и друга проширења језика за бољи дизајн класа
* Паметни показивачи
* Ламбда функције и примена у STL алгоритмима
* Вишенитно програмирање
* Напредно генеричко програмирање

Детаље о летњој школи, можете сазнати путем следећег линка:
https://rt-rk.talentlyft.com/blog/summer-school-2020-belgrade-W.

Начин пријављивања:
* Пријаву можете послати путем овог линка.
* Рок за пријаву: 21.07.2020.