Месечне архиве: јануар 2019

Конкурс Задужбине Ђоке Влајковића за подршку студентима у стручном и научном усавршавању

Одбор Задужбине Ђоке Влајковића је на седници одржаној 07.11.2018. године, донео Одлуку о расписивању Конкурса Задужбине Ђоке Влајковића за подршку студентима у стручном и научном усавршавању.

Расписује се Конкурс за доделу десет финансијских подршки за стручно и научно усавршавање студената Универзитета у Београду, које подразумева:
1. учешће на научним и стручним скуповима у земљи и иностранству и
2. боравак у иностранству у оквиру основних, мастер и докторских академских студија.

На Конкурс се могу пријавити незапослени студенти основних, мастер и
докторских академских студија Универзитета у Београду.

Одлука:
http://www.bg.ac.rs/files/sr/univerzitet/zaduzbine/Odlika-konkurs-DJV-31.1.2019.pdf

Пријава:
http://www.bg.ac.rs/files/sr/univerzitet/zaduzbine/Prijava-DJV-31.1.2019.doc

Рок за подношење пријава почиње 01.02.2019. и траје до 29.3.2019.

Отворена позиција Junior Quantitative Developer у компанији FIS

fisFIS је глобални лидер у развоју софтверских решења и услуга за финансијско тржиште са 53000 запослених и преко 20000 клијената у 130 земаља.

Да ли сте радознали, мотивисани и спремни да учите? У потрази смо за дипломираним студентима, који би нам се придружили на позицији Junior Quantitative Developer у развојном центру у Београду. Имаћете прилику да примените знање из статистике и нумеричких метода у развоју математичких модела, који се користе за решавање сложених проблема у финансијама. Потребно је познавање неког од програмских језика: C#, C++, Java, MATLAB.

Уколико желите да сазнате више о позицији и да се пријавите, посетите овај линк.

Pre-doctoral summer school in Quantitative Biology at IFOM, Milan – Italy (July 8-19, 2019)

In recent years, the concepts and tools of mathematics, physics, statistics and engineering have had a fundamental impact in biological research. Bioinformatics and in general the analysis of genomics data are largely based on statistics. Physical forces have finally been recognized as critical for shaping the behavior of cells. The ability of cells to read the environment and react accordingly via the expression of different classes of genes has been rationalized with the use of elegant mathematical models.

This pre-doctoral school will be an opportunity to experience research in an interdisciplinary environment. We propose to students near the end of their undergraduate studies to familiarize with some of the concepts of quantitative sciences widely used in biological research.

The school is designed especially for students who are considering pursuing a PhD in research areas at the interface between biology and quantitative sciences. Students interested in exploring such opportunities in PhD programs at IFOM are especially encouraged to apply.

Up to twenty students will be selected. Attendance and lodging will be fully covered.

The deadline for applications is April 15, 2019.

More info at:
https://www.ifom.eu/events/2019-summerschool-quantitative-biology/

or you can write to email: quantbio2019-team@ifom.eu

Бесплатно студијско путовање у Беч у организацији града Јагодине

Скупштина града Јагодина позива студенте из Јагодине који студирају у Јагодини или неком другом граду, као и студенте из других градова који студирају у Јагодини, старости до 25 година који нису у радном односу и који до сада нису путовали у Беч у организацији града Јагодине, да се пријаве за бесплатно путовање у Беч од 4. до 6. марта 2019. године.

Пријаву можете преузети са сајта www.jagodina.org.rs и заједно са потребном документацијом послати скенирано на мејл studenti.jagodina@gmail.com, или донети лично у канцеларију бр. 21 у Скупштини града Јагодине. Све информације можете добити на телефон: 035/244-763.

Поред пријаве потребно је доставити уверење о студирању, фотокопију индекса, личне карте и прве стране пасоша, као и фотографију. Рок за подношење пријаве је до 20. фебруара 2019. године до 15 часова.

Конкурс Математичког института САНУ за доделу награда и похвала за најбољи научно-истраживачки рад студената

Математички институт САНУ објавио је конкурс за доделу награда и похвала за најбољи научно-истраживачки рад студената докторских, мастер и основних
студија у области математике, механике и рачунарства. Ближи услови конкурса могу се наћи на следећим локацијама:

Основне студије:
http://www.mi.sanu.ac.rs/novi_sajt/news/news_pages/StudentiKonkurs%202019.pdf

Мастер студије:
http://www.mi.sanu.ac.rs/novi_sajt/news/news_pages/MsCKonkurs%202019.pdf

Докторске студије:
http://www.mi.sanu.ac.rs/novi_sajt/news/news_pages/DoktoriKonkurs%202019.pdf

Пријаве на конкурс подносе сами кандидати. Рок за подношење пријавa је 22.3.2019.

Каријерно ћаскање у Научно-технолошком парку Београд

ntpark-bigУниверзитет у Београду – Универзитетски центар за развој каријере и саветовање студената организује каријерно ћаскање у Научно-технолошком парку у петак, 22.фебруара 2019.године са почетком у 17 часова.

Ако имате жељу да се, у опуштеној атмосфери – уз кафу, упознате са представницима компанија чланица Научно-технолошког парка које развијају иновације у области информационих технологија и других сродних области, пријавите се за учешће на Каријерном ћаскању које организујемо у петак, 22.фебруара од 17 до 19 часова у Бизнис Кафеу Научно-технолошког парка Београд на Звездари.

Биће то сјајна прилика да завирите у просторије НТПа, да се информишете и чујете савете од запослених у различитим компанијама, да разјасните неке недоумице, да сазнате какве су могућности и услови за праксу, запослење или сарадњу на пројектима.

Пријављивање студената за Каријерно ћаскање отворено је до поноћи 19.фебруара на линку: https://goo.gl/forms/2P4uQjo9he5AntRE2. Учешће је бесплатно. Број места је ограничен, зато пожурите и резервишите своје место!

Више информација на: http://www.razvojkarijere.bg.ac.rs/node/1004.

Студирање у Русији, 2019/2020

Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду (Представништво Россотрудничества у Републици Србији) објављују конкурс за пријем држављана Републике Србије и сународника који стално живе у Србији, на бесплатно школовање у образовним институцијама за високо образовање у Руској Федерацији у оквиру квота федералног буџета издвојених у 2019/2020. академској години.

Пријаве се предају преко портала RUSSIA.STUDY (https://russia.study/) до 5. марта 2019.

За студенте 4. године основних студија потребно је приложити потврду о положеним испитима закључно са последњим зимским испитним роком и потврду о броју преосталих испита до краја студија (до стицања дипломе).

Студирањем на високошколским образовним установама Русије, земље са једним од најбоље развијених образовних система у свету, добијате карту за будућност!

Услови конкурса:
https://ruskidom.rs/wp-content/uploads/2018/12/Uslove-konkursa-2019.pdf

КГТА семинар, 29. јануар 2019.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 29. јануара 2019, у сали 844 Математичког факултета са почетком у 14 часова.

Предавач: Невена Марић

Наслов предавања: BERNOULLI CORRELATIONS AND CUT POLYTOPE

Апстракт: The starting point of this topic is a probabilistic problem of admissible correlations for multivariate distributions. In case of Bernoulli random variables (0-1 equally likely) the correlations set turns out to be bijectively related to the well known CUT polytope (a convex hull of cut vectors in a complete graph with vertices {1,..,n}). This relationship can further be explored to get some interesting properties of CUT using binary encoding, and hopefully some more!

Конкурс УБ за доделу награда за најбољи научноистраживачки и стручни рад студената у 2018. години

Универзитет у Београду сваке године награђује по један најбољи научноистраживачки и стручни рад студената из сваке групације факултета, израђен у претходној календарској години. На седници Сената 16. јануара 2019, донета је одлука о расписивању Конкурса за доделу награда за најбољи научноистраживачки и стручни рад студената у 2018. години.

Текст конкурса

Правилник о награђивању студената може се наћи овде.

Рок за пријаву радова је је утврђен Конкурсом (15. март 2019), а рок за достављање пријављених радова Универзитету је 30. март 2019. Напомињемо да су рокови измењени на прошлогодишњој седници Сената у односу на рокове из Правилника.

Писмени, дипломски, семинарски и други студентски радови који представљају наставну обавезу, не могу се подносити на конкурс. Награђени радови се штампају у посебном зборнику, чији је уредник проректор за науку и објављују се на интернет страници Универзитета.

Молимо заинтересоване студенте да радове, у штампаном и електронском облику, доставе проф. др Зорици Станимировић и проф. др Драгани Илић најкасније до 10. марта 2019.

Позивамо студенте Математичког факултета да се пријаве на овај Конкурс. Подсећамо да је награду за најбољи за најбољи научноистраживачки и стручни рад студената за 2017. годину у групацији природно-математичких наука добио наш студент Андрија Костић.

Евентуална питања у вези са Конкурсом могу се послати на: zoricast@matf.bg.ac.rs и dilic@matf.bg.ac.rs.

Семинар Бионформатика, 16. јануар 2019.

Наредни састанак Семинара биће одржан у среду, 16. јануара 2019. у сали 718 Математичког факултета са почетком у 18:15.

Предавач: dr. Björn Grüning, Универзитет у Фрајбургу, Немачка

Наслов предавања: BIOINFORMATICS WITH GALAXY – BUILDING FRAMEWORKS TO SERVE THE 21TH CENTURY DATA SCIENCE PROBLEMS OR REVISION

Кратка биографија предавача: Dr Grüning је руководилац Freiburg Galaxy пројекта и „driving force” у Galaxy заједници. Докторирао је у области фармацеутске биоинформатике, и ради истраживања у области геномике и епигенетике. Више о Galaxy пројекту можете погледати на: http://www.bioinf.uni-freiburg.de/Galaxy/.

Отворена позиција Junior SQL Developer у компанији SKS365

SKS365 Group је мулти-лиценцирана интернационална компанија у индустрији спортског клађења. Наш бренд planetwin365 је један од најбрже растућих портала за спортско клађење и казино портала, а SKS365 Група је позната као водећа компанија у индустрији клађења и gaming-а.

Тренутно имамо отворену позицију Junior SQL Developer у нашој канцеларији на Новом Београду.

Примарни циљ ове позиције је анализа резултата, идентификовање трендова и препорука акција које могу допринети компетитивности компаније на gaming тржишту кроз припрему модела, компаративних анализа, процену пословних потреба и захтева, као и интерпретацију података ради доношења стратешких одлука.

Више о компанији, отвореној позицији и начину пријаве можете пронаћи на овом линку.

Payten Asseco SEE пракса за студенте

Payten је у потрази за мотивисаним студентима завршне године основних/мастер студија који би желели да се упознају са принципима програмирања кроз Java програмски језик, занима их HTML5, CSS, JS, Web development, као и Android и ATM решења.

Payten, као део Asseco SEE групе пружа решења за целокупну индустрију плаћања за финансијске и нефинансијске институције и као такав нуди највиши ниво стручности, одржавања и подршке. Више о нама можете пронаћи на следећем линку: https://www.payten.com/en/.

Двомесечна пракса почиње средином јануара и свако има свој индивидуални план и развојни програм вођен од стране ментора.

Циљ нам је да најбољима понудимо трајно запослење и наставимо да вас развијамо!

Своје пријаве можете слати на: praksa@asseco-see.rs до 14.1.2018.