Месечне архиве: јул 2017

Embroker is looking for Quality Assurance Junior

Embroker is a Silicon Valley based startup that’s building the future of insurance, a $5T global industry. Founded in 2015, Embroker has already been named one of the innovators shaping the future of finance by Goldman Sachs, and also one of the startups disrupting trillion-dollar industries by CNBC. Embroker is headquartered in San Francisco, with other offices in Chicago, Boston, and Belgrade. We’re looking for talented, obsessive people to join us in building the world’s first next-generation insurance company. We promise cutting-edge challenges, the opportunity to work with superstars, constant improvement, and massive upside for those who contribute and grow with the company. More details can be found on Infostud.

Please send your applications through Infostud by 1st of August.

XIII Balkan Conference on Operational Research „OR in Balkans – Recent Advances“ Belgrade (Serbia), 25-28 May 2018

BALCOR is an international symposium which traditionally gathers operational researchers with the objective to present the theoretical as well as practical research results.

One of its assets is the successful exchange of ideas and information of interest to operational research and promotion of international co-operation, specially among the Balkan countries.

The conference will be an extraordinary opportunity for the OR researchers to get together from 25-28 May, 2018 in the beautiful city of Belgrade.

http://balcor2018.fon.bg.ac.rs

NCR is hiring 2 Business Intelligence Analysts

NCR Corporation, a Fortune 500 company, is looking for recent graduates or students in their final year of study for 2 open Business Analyst positions in Belgrade, Serbia. The ideal candidate must have Excellent analytical/logical skills, speak Fluent English and be a Hard-working person. If you are a self-starter, who enjoys working in a dynamic and growing environment and loves to take challenges this might be the job for you.

We offer a full-time job with great working conditions and an excellent opportunity for self-development.

More details can be found on LinkedIn.

You can apply here by July 25th.

Андроид школа компаније РТ-РК

rt-rk-bigПозивамо све студенте који су спремни за стицање нових знања и практичног искуства, да се пријаве и друже са нама на Андроид школи, коју и ове године организујемо у Београду.

Када и где?
У периоду 25-29. септембар 2017. године, у просторијама компаније РТ-РК, на адреси Милутина Миланковића 19б, Нови Београд.

Рок за пријаве?
31. јул 2017.

Начин пријављивања?
Пријавите се преко следећег формулара.

Број места је ограничен. Више детаља о програму школе и условима за пријаву можете пронаћи на следећем линку.

Отворени нови конкурси за размену студената у оквиру програма Erazmus+ KA1

Обавештавамо Вас да су управо отворени нови конкурси за размену студената у оквиру програма Erazmus+ KA1.

Кокурси су отворени од 14. јула 2017. до 20. октобра 2017. године, а односе се на боравак на неком од универзитета-партнера почевши од фебруара 2018. године. Препорука је да се боравак на универзитета-партнера планира у периоду од 1. марта 2018. до 31. јула 2018.

Сви отворени конкурси, неопходна документација и услови конкурса могу се наћи на платформи MOBION http://mobion.bg.ac.rs, у делу Отворени позиви http://mobion.bg.ac.rs/opencalls

Сви кандидати треба да се пријаве на Mobion платформу где се и подноси неопходна домументација у електронском облику. Информације о неопходној документацији за пријаву могу се наћи на страни:  http://mobion.bg.ac.rs/howtoapply/requireddocuments
На истој страни може се наћи формулар за Learning agreement за студенте.

Студенти који намеравају да конкуришу за размену имају следеће обавезе:

1. Прикупити сву неопходну документацију (и Learning agreement и позивно писмо од стране ментора за студенте докторских студија) и тек након тога да аплицирати на Mobion платформу.

2. Уредно попунити и потписати Learning agreement, унети предмете које ће слушати и полагати на страном универзитету (списак предмета треба да потраже на линку страног универзитета). Learning agreement за студенте потписује продекан за наставу факултета.

3. Студенти докторских студија треба да се додатно и пронађу ментора на страном универзитету од којег ће добити позивно писмо. Позивно писмо које потписује ментор са страног универзитета треба приложити на платформи Mobion.

4. Јавити се мejлом кооординаторима за међународну сарадњу Математичког факултета, Драгани Илић (dilic@matf.bg.ac.rs) и Зорици Станимировић (zoricast@matf.bg.ac.rs) ради договора око појединости и помоћи за пријаву.

Неопходно је да се кандидати придржавају рока за конкурисање, јер продужења рока неће бити.

Стипендиjски програм РТ-РК

rt-rk-bigКомпанија РТ-РК студентима завршних година рачунарства и информатике нуди могућност подршке у изради мастер, односно истраживачког рада. Очекују вас следеће погодности:
• Подршка инжењера ментора
• Стипендија
• Место за обуку у просторијама РТ-РК у Београду
• Могућност коришћења савремене опреме и алата
• Могућност похађања интерно организованих стручних курсева
• Коришћење повластица запослених у РТ-РК (спортске, забавне и културне активности)

Више детаља можете погледати на следећем линку.

Све заинтересоване позивамо да пошаљу своје пријаве или потенцијална питања на мејл: jobs@rt-rk.com.

Предавање “Уметност уметничке дирекције”, Ron Ashtiani, 17.07.2017.

Предавање “The Art of Art Direction” упознаће вас са процесом дефинисања јасног, релевантног и квалитетног уметничког правца за сваки производ, било да је у питању карактер у игри или окружење.

Nordeus наставља са серијом отворених догађаја који имају за циљ унапређење локалне дигиталне креативне индустрије. Овог пута, као гост долази Ron Ashtiani, оснивач и CEO-а чувеног британског студија Atomhawk који је заслужан за концепт арт и визуале у неким од највећих остварења као што су Marvel’s The Avengers, Mortal Kombat, Eve: Valkyrie, Marvel’s Avengers: Age Of Ultron, Injustice 2, Sniper Elite 4, Mortal Kombat X, Marvel’s Guardians Of The Galaxy, Angry Birds: Go! и многа друга.

Предавање под називом “Уметност уметничке дирекције” (The Art of Art Direction) указује на то да је дефинисање јасног, релевантног и квалитетног уметничког правца један од најбитнијих корака у процесу стварања крајњег производа у било којој области креативне индустрије. Поред тога што омогућава да се на транспарентан начин комуницирају циљеви према тиму, помаже и при развоју јединственог уметничког стила који дефинише појединачне циљеве дизајна када су у питању различити елементи, од карактера до окружења.

Детаљније

Application process to attend OpenCon 2017 in Berlin, Germany is now open!

The application period for OpenCon 2017 on November 11-13 in Berlin is now open! The application is available at http://www.opencon2017.org/apply and includes the opportunity to apply for a travel scholarship. Applications will close on August 1st at 11:59pm U.S. Pacific Time.

OpenCon seeks to bring together effective, engaged students and early career academic professionals from around the world to advance Open Access, Open Education, and Open Data—regardless of their ability to pay for travel costs. In OpenCon’s first three years, most invited attendees who required financial support received full or partial scholarships to attend the conference. For this reason, attendance at OpenCon is by application only.

For more details see http://www.opencon2017.org/2017_applications_open

„COSYLAB“ ЛЕТЊА ШКОЛА

Желите да контролишете акцелераторе честица, уништавате ћелије рака или помогнете откривању универзума? Наши стручњаци ће вас увести у свет великих физичких система. Моћи ћете да тестирате своје мождане ћелије и да покажете своју креативност радећи у “LabView” или “EPICS” програмским окружењима. Летња школа ће се одржати на Гербичеви улици 64 у Љубљани у Словенији. Трајање је 3 дана, између 27. и 29. септембра 2017. Дођите и покажите нам шта можете :) !

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?
http://www.cosylab.com/db/cosylab/file/cosy_summer_school_2017_en.pdf

Знање енглеског језика је обавезно. Број места је ограничен. За „коузи“ смештај ћемо се ми побринути. Рок за пријаву је 16. 7. 2017

Веб страница: http://www.cosylab.com

Raiffeisen банка тражи аналитичара података

Raiffeisen банка а.д. Београд тражи апсолвенте Математичког факултета, смер Статистика, актуарска и финансијска математика, са малим бројем испита до краја студија или да сте тек дипломирали, за рад преко омладинске задруге у централи Банке у Београду, у оквиру Сектора за управљање ризиком у пословима са становништвом, малим предузећима и предузетницима, Одсек кредитне контроле у пословима са становништвом и малим предузећима.

Позиција: АНАЛИТИЧАР ПОДАТАКА.

Потребни су нам одговорни, прецизни, аналитични, организовани кандидати, спремни на тимски рад; Време трајања ангажовања је 6 месеци Пријаву са биографијом можете послати на емаил адресу hr.department@raiffeisenbank.rs са назнаком “Аналитичар података у Одсеку кредитне контроле у пословима са становништвом и малим предузећима”.

Top Talent Program 2017

msglobalTop Talent Program компаније msg global solutions је намењен студентима и дипломцима који желе да се усавршавају и граде своју каријеру кроз учешће у изазовним пројектима, у различитим окружењима и културама. Наш програм окупља младе људе са ИТ образовањем, са фокусом на информационе системе и технологије, рачунарство и софтверско инжењерство.

За више информација посети info.msg-global.com/toptalentprogram

Пошаљи свој CV на msgsee@msg-global.com до 19. јула 2017. Биће контактирани само они кандидати који су изабрани за HR интервју. Након завршетка процеса селекције, програм ће почети оквирно 14. августа 2017.

We need a QA Tester…

…are you the one that we are looking for?

WM team needs a Quality Assurance (QA) Analyst/Tester who wishes to be engaged with the planning, design, management, execution and reporting of tests, using appropriate testing tools and techniques as well as conforming to agreed process standards.

If you have experience in both manual testing and cross-platform testing solutions and framework, version control system and issue tracking tools (Git, Jira), and test automation is not a mystery to you, consider joining our growing team.

For more information about responsibilities and the position itself, click here.

WM is looking for a Junior C# Developer

Hey, Junior C# Developer! We need you.

WM team is looking for a talented Junior C# Developer with desire to build innovative multi-tier web applications that serve multiple platforms, such as web, mobile, tablets and beyond.

You will have the opportunity to work with the latest web technologies and take part in challenging and innovative projects such as: second screen players for OTT services; leading news portals in the region; complex e-commerce portals as well as the corporate/self-care portals for some of the leading regional Telco operators.

If you have experience with ASP.NET MVC, WebForms, Entity Framework and NHibernate, building Web apps using ASP.NET technology, as well asASP.NET view engines (WebForms, Razor), you are the person for the job.

For more info about responsibilities and the position itself, click here.