Месечне архиве: септембар 2016

Адико Банка тражи Aндроид, ИОС, Јава и веб програмере

Адико Банка тражи Aндроид, ИОС, Јава и веб програмере са почетним, средњим и напредним познавањем ових технологија. Радимо на развоју, објављивању и одржавању апликација за дигитално банкарство. Сваки кандидат треба да има добро познавање принципа програмирања и алгоритама, као и способност да брзо улази у технологије и окружења са којима није имао искуство. Предност имају кандидати који имају самоиницијативу, упорност, истрајност и педантност у раду, с обзиром на природу пројеката на којима се ради. Познавање агилне методологије у развоју софтвера као и практично радно искуство у таквом окружењу јесу предност. Нудимо инспиратвно радно окружење са израженом могућношћу напредовања како у ИТ делу тако и у делу који се тиче познавања принципа и функционалности банкарског пословања.

Контакт: Бранка Ирижанин branka.irizanin@addiko.com

Сајам стипендија 2016.

Универзитет у Београду организоваће САЈАМ СТИПЕНДИЈА у згради Ректората 5. и 6. октобра 2016.године.

Поред државних институција, фондова и невладиних организација, на Сајму учествују и компаније, амбасаде и установе које додељују стипендије за студирање и усавршавање у земљи и иностранству. Ове године Сајам ће трајати два дана и окупити представнике више од 40 различитих институција. На једном месту биће доступне информације о различитим програмима стипендија, потребној документацији за пријављивање, роковима за подношење документације као и контакт особама.

Више информација са детаљним програмом могу се погледати на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената.

Размена студената и наставног/ненаставног особља са Универзитетом у Giessen-у у оквиру ERASMUS+ KA1 програма

Подсећамо Вас да је до 14. октобра 2016. отворен конкурс за размену студената и наставног/ненаставног особља са Универзитетом у Giessen-у у оквиру програма Erasmus + KA1.

Прелиминарно је за Математички факултет Универзитета у Београду предвиђена следећа квота у оквиру ове размене:

1 студент основних студија (на период од 6 месеци)
1 студент мастер студија (на период 6 месеци)

1 наставно особље (на период од 5 дана)
1 ненаставно особље (на период од 5 дана)

Заинтересовани кандидати треба да се пријаве на Mobion платформу (http://mobion.bg.ac.rs). Подсећамо да се на страници „HOW TO APPLY“ може прочитати шта је све неопходно од документације и начин пријављивања.

Више детаља око процеса пијаве и критеријума такође на страници:
http://www.math.rs/cp/71/erasmus+/

Више детаља о размени студената на страници:
http://www.matf.bg.ac.rs/m/107/razmena-studenata/

Посао у компанији Нелт – позиција Апликативни инжењер

Компанија Нелт расписује конкурс за радно место у Новом Саду – позиција Апликативни инжењер.

Рад на позицији Апликативни инжењер би подразумевао развој и имплементацију софтверских решења, рад са објектно оријентисаним програмским језицима, одржавање и унапређење пословне апликације као и пружање подршке корисницима.

Уколико поседујете диплому ЕТФ-а, ФОН-а или Математичког факултета, познајете администрацију и програмирање над релационим базама података (MSSQL), говорите енглески језик и поседујете возачку дозволу Б категорије, припремите CV на енглеском језику и пријавите се до 7. октобра 2016. године.

Више информација можете пронаћи на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду www.razvojkarijere.bg.ac.rs

NULL Object: Tech MeetUp Vol 4

Дом омладине (сала Американа), 06. октобар 2016. од 18:30

Удружићемо знање из најновијих технологија и управљања пројектима са циљем да на што бољи начин одговоримо на ваше недоумице и питања.

„CSS level up“ – Марко Станковић
„Intro to typescript decorators“ – Филип Јелић
„What do you do when you don’t know what to do“  – Александра Петковић, Немања Нићифоровић

Пријави се путем е-мејла: meetup@null-object.com до 04.10.2016.

Увод у функционално програмирање-септембарски Scala meetup

Функционално програмирање је заједничка тема за многе девелопере независно од програмског језика у којем кодирају. Зато нас овог месеца очекује заједнички meetup три заједнице – Scala Serbia, JS Belgrade и Rails Srbija.

Имаћемо прилику да чујемо различите приступе три предавача у три језика: Scala, Elixir и JavaScript. Биће речи о функцијама вишег реда, чистим функцијама, ламбда изразима, map reduce-у и сл.

На meetup-у ће говорити:

Meetup ће бити одржан у четвртак, 22. септембра у 18h у Стартит центру (Савска 5).

За учешће се можете пријавити путем линка – http://www.meetup.com/ScalaSerbia/events/233992296/

Семинар Теорија вероватноћа и математичка статистика, 22. септембар 2016.

Наредни састанак Семинара биће одржан у четвртак, 22. септембра 2016. на Математичком факултету у сали 840 са почетком у 16 часова.

Предавачи: Милица Јовалекић и Јелена Сузић

Наслов предавања: ПРИКАЗ РАДА У ОКВИРУ АКТИВНОСТИ НА ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА

Обавештење се може видети на и на страни http://www.stat.matf.bg.ac.rs/srpski.htm

Конкурс за финансирање учешћа студената Математичког факултета на научним и стручним скуповима из области рачунарства и информатике у земљи и иностранству

mdcs

Предмет конкурса представља расподелу средстава у оквиру партнерства Математичког факултета и Развојног центра компаније Microsoft у стручном усавршавању талентованих студената за финансирање учешћа студената Математичког факултета на научним и стручним скуповима из области рачунарства и информатике у земљи и иностранству.

Конкурс за расподелу средстава отвара се 15.09.2016. године и траје закључно са 15.10.2016. године.

  • Укупан фонд конкурса: 300.000,00 динара
  • Спонзор конкурса је „Microsoft развојни центар Србија“

Детаљне информације о конкурсу

За додатне информације можете се обратити имејлом на: konkurs_ms_2016@matf.bg.ac.rs

 

КТА семинар, 20. септембар 2016.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 20. септембра 2016. у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 12 часова.

Предавач: Marcus Zibrowius, Heinrich Heine University Düsseldorf, Germany

Наслов предавања: HOMOGENEOUS BUNDLES ON HOMOGENEOUS SPACES

Апстракт: Consider a compact homogeneous manifold of the form G/H, where G is a compact Lie group and H a subgroup of maximal rank.  A classical theorem of Atiyah, Hirzebruch, Hodgkin and Pittie asserts that, under mild hypotheses, every complex vector bundle on G/H is “stably homogeneous”, i.e., arises from some complex representation of H.  Is the same true for real vector bundles and real representations?  The situation is in fact still unclear. A (mostly) negative answer for “full flag varieties” (G/T with T a maximal torus) will be outlined, but also some recent positive results for homogeneous spaces of positive curvature will be mentioned.

Семинар Теорија вероватноћа и математичка статистика, 15. септембар 2016.

Наредни састанак Семинара биће одржан у четвртак, 15. септембра 2016. на Математичком факултету у сали 840 са почетком у 16 часова.

Предавач: Марија Радичевић

Наслов предавања: ПРИКАЗ РАДА У ОКВИРУ АКТИВНОСТИ НА ДОКТОРСКИМ СТУДИЈАМА

Обавештење се може видети и на страни http://www.stat.matf.bg.ac.rs/srpski.htm

PEB Conference 2016

Позивају се заинтересовани студенти да присуствују наредним пленарним предавањима која це се одржати у оквиру Programming for Evolutionary Biology (http://pebconference.info/) конференције:

8.9.2016 у 10h — Studying the adaptive and demographic histories of natural populations using population genetics. Предавање држи др Стефан Лаурент са EPFL, Лозана, Швајцарска

9.9.2016 у 9h — Genomic signatures of introgression following secondary contact between Japanese stickleback species. Предавање држи др Марк Равинет са Унивезитета у Ослу, Норвешка.

10.9.2016 у 9h — Archaeogenomics of the Neolithic Near East. Предавање држи др Мехмет Сомел са Middle East Technical University у Анкари, Турска.

Пленарна предавања се одржавају у сали Установе културе „Палилула”. Отворена су за све заинтересоване који се пријаве на мејл vladimir.jovanovic@ibiss.bg.ac.rs пре датума предавања.

Data Science Conference – Отворена конференција о науци о подацима

У Београду ће се ове године, по други пут одржати велика отворена Конференција о науци о подацима – Data Science Conference 2.0Конференција о подацима је јединствен догађај код нас, на ком ће сви стручњаци, познаваоци data science-а, као и сви ентузијасти моћи бесплатно да присуствују предавањима из ове области, која ће бити подељена у два паралелна track-a, Big Data и Machine Learning track. Предавања о конкретним проблемима, решењима, као и начинима бављења науком о подацима водиће еминентни професионалци из нашег региона. Догађају ће, такође, присуствовати представници компанија, лидера у области data science-а, па не проспустите прилику да се 11. и 12. октобра у хотелу Holiday Inn упознате са применом најперспективније сфере у области пословања 21. века. Пријаве за учешће на Конфернцији су отворене и могу се наћи на следећем линку: www.datasciconference.rs А за више информација, можете запратити и страницу Конференције: www.facebook.com/DataSciConference

 

IT Business Support Systems Expert

  • Fully responsible for proper functioning of IT business support systems
  • Gives support in demand management and business analysis processes
  • Proactively resolve issues indicated by any non-typical behavior of the system
  • Works as second level support for the business systems in the Incident/Problem/Change Management processes
  • Organizes and carries through functional, E2E and Acceptance testing for the systems releases
  • Deploys new systems, services or functionalities to production environment
  • Monitors data and reports fraud, deviations and errors in business systems
  • Optimize business systems for improved performance and operability

Leave us your application on our website www.vipmobile.rs/karijera until September 26 th, 2016.

Сајам стипендија на Универзитету у Београду

Универзитет у Београду организоваће Сајам стипендија у згради Ректората 5. и 6. октобра 2016. године.

Првог дана, 5. октобра биће реализован уводни део програма од 11 до 15 часова у Свечаној сали Ректората. Након свечаног отварања, публици ће се представити један број институција који ће кроз краћа предавања упознати публику са могућностима за мобилност и стипендирање студената, наставника и истраживача Универзитета у Београду, могућностима за каријерно информисање и саветовање по питању наставка студија и техникама полагања међународно признатих испита страних језика.

Другог дана, у четвртак, 6. октобра од 10 до 16 часова, биће организован излагачки део сајма у дворишту Капетан Мишиног здања и пратећи програм у Свечаној сали где ће учесници сајма моћи да представе своје програме и дају савете и смернице студентима.

Више информација може се наћи на адреси http://www.bg.ac.rs/sr/vest.php?id=661

Одељење за математику, 6. септембар 2016.

Наредни састанак Семинара биће одржан у уторак, 6. септембра 2016. у сали 301ф Математичког института САНУ са почетком у 14:15 часова.

Предавач: Ivan Limonchenko, Steklov Mathematical Institute of the RAS

Наслов предавања: TORIC SPACES AND SIMPLE POLYTOPES

Апстракт: Topological spaces with a compact torus action have been of great importance and interest in algebraic topology, complex, symplectic and algebraic geometry for several decades, motivating new theoretical constructions and providing numerous examples on which the general theory can be worked out explicitly. In their pioneering work of 1991 M. Davis and T. Januszkiewicz introduced the notion of a quasitoric manifold – a topological model for an algebraic toric manifold – as a space with a locally standard torus action whose orbit quotient is a simple polytope. Their work was intensively deveoped and expanded upon by V. Buchstaber, M. Masuda, T. Panov and N. Ray into what has become a whole new area of study, Toric Topology. Toric methods in algebraic topology are based on the notion of a moment-angle-complex and its generalization – a polyhedral product space.

In this talk, an introduction to toric topology from the viewpoint of topology and combinatorics of polyhedral products will be given. It will be showed how toric geometry and topology work in solving classical problems and some problems which are now opened in toric topology itself will be stated.

Часови математике

Регионални центар за таленте у сарадњи са Центром за развој каријере Универзитета у Београду позива студенте завршних година, мастер и докторских студија Математичког факултета заинтересоване за стицање радног искуства кроз праксу на позицији предавача – учитеља у Центру за таленте да се пријаве на отворени конкурс до 20. септембра 2016. године. Позивају се студенти завршних година заинтересовани за одржавање часова из области математике ученицима 3 и 4 разреда основних школа да се пријаве за наставу која ће се одржавати искључиво викендом, док ће се планиране посете стручним институцијама /једном по полугодишту/ одржавати радним даном. Рад је предвиђен у мањим групама до 12 ученика, а полазницима програма праксе предвиђена је новчана накнада по сваком одржаном часу.

Више информација о условима и начину пријаве можете пронаћи на сајту Центра за развој каријере и саветовање студената Универзитета у Београду – www.razvojkarijere.bg.ac.rs

Software Engineer и Data Scientist позиције – Microsoft Development Center Serbia

mdcsMicrosoft Development Center Serbia поново запошљава на позицијама Software Engineer и Data Scientist. Одликују нас занимљива природа пројеката на којима радимо у областима машинског учења и обраде великих количина података, као и чињеница да наши запослени могу да раде на најактуелнијим технологијама и производима за цео свет, а да притом остану у својој земљи. Интересовање за рачунарске науке и преданост послу којим се бавимо су особине које превасходно вреднујемо. Одличан тимски рад и комуникација су нам на првом месту у свакодневном раду како би запослени могао да стопостотно допринесе напретку пројекта и ширем тиму. Више информација о самим позицијама можете погледати на нашој интернет страници www.microsoft.com/serbia/mdcs/jobs.aspx. Кандидати који аплицирају до 15. септембра ће бити брже уврштени у процес селекције.